hits

5 tips for å få bra instagram bilder

  • 30.07.2017 - 17:15

Hei dere! Jeg får ofte spørsmål om feeden og bildene jeg har på instagram brukeren min. Så nå skal jeg fortelle dere hvordan jeg redigerer bildene mine til instagram, det er jo litt forskjellig ut i fra hva slags bilde jeg skal legge ut, og hva slags feed jeg har for øyeblikket. Før var jeg sykt opptatt av at alle bilder skulle matche perfekt slik at feeden ble bra, men nå tenker jeg ikke like mye på det. Jeg tenker fortsatt på det, og det spiller en rolle for redigeringen min, bare ikke i like stor grad som før. Så om det er et bilde jeg har lyst å legge ut, får jeg det til å funke på en eller annen måte uansett. 

Dette er da min instagramprofil: Dere kan finne hele HER  ♥ Jeg legger ut alt mulig egentlig, som dere ser. Men det går mye i hverdagslige bilder som selfier, mat, venner og ting jeg driver med.  Det å ha en feed synes jeg kan være ganske vanskelig til tider, spessielt om man ofte vil legge ut veldig mye. Slik som dere kan se matcher ikke de øverste bildene så veldig nå, men dette kan forandres etterhvert når man legger ut nye bilder.  Jeg har mye fokus på contraster og sterke farger. Men jeg liker også lyse bilder veldig godt, det er så inspirerende. Så har du en bruker, som du tror jeg hadde likt, da er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg følge deg. ♥ Nå skal jeg gi dere 5 tips, som jeg synes funker veldig bra for å få bra bilder til instagram! Dette er tips jeg følger hver gang jeg tar bilder som jeg skal legge ut på instagram. Har du noen andre tips, er det bare å dele de også!


Når man skal ta bilder av noe man vil legge ut er det viktig å ta mange bilder, og ta bildene i bra lys. Hvorfor? Jo fordi når du skal legge ut dette bilde, er det lurt å ha flere å velge i så du vet du blir fornøyd med noe. Om det er mørkt på stedet der du tar bilder,  er det vanskelig å ta bra bilder, og enda vanskeligere å redigere bildene etterpå. For det er ikke vits å legge ut bare for å legge ut om du egentlig ikke er fornøyd med bilde, fordi du bare tok et? Det er ihvertfall min mening. Tar du flere bilder, har du flere å velge i. Og da kan du legge ut et nytt senere, om du ble veldig fornøyd, uten at det skal være samme bilde.  Bilder som ligner på hverandre gjør det også lettere å lage en bra feed. Redigering har jo også en del å si for at bildene skal bli bra. Over ser dere redigerings- appene jeg har på telefonen for øyeblikket. Jeg har testet utrolig mange redigeringsapper, men det er disse jeg liker best. Jeg kan gå igjennom appene sånn at dere vet hva jeg bruker de til. Facetune bruker jeg på bildene over her, som dere ser. Denne appen er vel i hovedsak skapt for å "få et perfekt fjes" men jeg bruker den til andre ting. Jeg bruker kun whiten, smooth, detalis og noen ganger defocus på denne appen. Whiten for å gjøre det hvite på bildet, enda mer hvitt. Slik som dere ser over, så er skålen og tskjorten enda mer hvit enn de var fra før. Smooth bruker jeg for å jevne ut hud eller farger. Detalis for fremheve ting, som jeg vil ha i fokus på et bilde. Den blir mye brukt på øyne og på f.eks. maten på bildet over.  Defocus er for å gjøre bakgrunnen uklar. Followers er en app som jeg har for å følge med på om jeg mister eller får flere følgere. Ja, så nørd er jeg! Planoly bruker jeg for å planlegge feeden min, elsker denne appen. Squaready for å få rammer på bilder. Glitche er en app for å få "kule" bilder, hah! Er er det crazy effekter. Denne blir ikke så mye brukt, men kan være kul på litt uklare bilder, eller om man bare vil leke seg litt. VSCO blir mest brukt, og den appen skal jeg vise dere under:Denne appen er virkelig en favoritt hos meg! Den er genial, så mange fine filtere samlet på et sted. Har du ikke denne appen, og er opptatt av å redigere bilder, så er den absolutt til å anbefale. Last den ned med en gang, og takk meg senere. Haha! På denne appen kan du lage deg en egen bruker å legge ut bilder der. Jeg legger ut mye hverdagslige bilder her, og bilder jeg ikke poster på instagram. Dere kan følge brukeren min HER, da hadde jeg blitt glad! 
Om man bruker denne appen er det umulig å ikke få fine bilder, så dette er hemmeligheten mange bruker. Her er det utrolig mange fine redigeringer og filtere ferdige og klare til å brukes. Så kan du endre på ting du selv vil, slik som lys og kontraster. 
Jeg legger på filter og så redigerer jeg kontrast, lys, noen ganger temperaturen og gjør bildet skarpere. Skarpe bilder er bra, for da får man frem detaljer og bildet ser med en gang ut som det er tatt med et bedre kamera, siden kvaliteten blir bedre. Noen ganger beskjærer jeg bildet her, men liker å teste det inne på instagram også, uten å publisere det, for å se an. Jeg liker å ha med så mye som mulig av motiet og bakgrunnen, uten at bakgrunnen forstyrrer. Da kan defocus være smart å bruke som hjelp. Jeg synes firkantede bilder fort kan bli litt kjedelig, så jeg prøver å unngå det.

Mine favoritt filtere: A5, C1, F2, HB1, HB2, KK1, M3, og alle svarthvitt filterene liker jeg godt. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg får ikke vist dere alt, men dette var i hovedsak det jeg pleier å gjøre. Jeg vurderer å lage en video på noe lignende senere, så kan ta mere da, om hvordan jeg redigerer ulike bilder, i tilegg til hvilke apper jeg har på telefonen. Hva synes dere om det? 

Ha en fin dag dere!

Emma

30.07.2017 kl.17:42

Herlige tips! Forresten akkurat nå har jeg konkurranse på bloggen min, koselig om du hadde meldt deg på <3

Ida Tonning

30.07.2017 kl.20:55

Emma: Takk for det! :) Jeg skal ta en titt<3

Victoria Larsen

30.07.2017 kl.17:42

Kjempe flotte tips!! Det har utrolig mye å si :-)

Ida Tonning

30.07.2017 kl.20:56

Victoria Larsen: Ja, ikkesant! Takk:)